6 de mayo de 2010

TACTICISME I PROU

Ningú no esperava gran cosa de la reuniò de Zapatero y Rajoy. Això diu molt del grau de confiança, que tantes enquestes s'han encarregat de fer públic, que ens mereixen aquests dos homes; teòricament els que han de dirigir i administrar més de 20 mil.lions de vots.


I el resultat és decebedor, jo diria que desesperant. Aquesta setmana, els moviments dels taurons financers mundials, ben dirigits per interessos espuris, han tornat a tocar la línia de flotaciò financera del país. Ingenyieria contable, especulaciò que als terraquis s'ens escapa, i que ni els grans economistes són capaços d'explicar.

Resposta del govern? Textual: "No doy crédito...". Resposta de la oposiciò: "España no es Grecia". Resposta de la Borsa: caiguda en picat. Són necis aquests dos?. La paraula Espanya els bloqueja les neurones? Els votants som directament imbècils?.

Un acord de mínims per alleugerir la llei de Caixes, i les fussions a l'estiu, i prou, no ens canssesim. Casualment, una llei que, altre vegada, xoca frontalment amb Catalunya, ja tenim en Duran emprenyat com una mona, no guanya per disgustos aquest home; però això ja seria una altre història. Ah!, i un no-desacord per l'ajut a Grècia.

Grècia: qué pensaran mil.lions d'espanyols que estan patint enormement la crisi, del que Espanya ajudarà a Grècia?. Es parlen de uns 9.000 mil.lions. Son molts mil.lions per un país tocat, i molt, com Espanya.

Ens ho venen com europeisme i "altura de miras". I estabilitat de l'euro. No discuteixo. per ceert, escric això i l'euro torna a caure, en directe. A 1,25; ahir a 1,29 (dòlars).

Però no ens enganyen. Es tacticisme pur. Comèdia de fireta de poble. Tots dos volen només assegurar posicions per el 2012. Un demana eleccions anticipades, que sap que no es produiran. L'altre llença culpes de tot a tots, menys a ell mateix. Ens venen fum, focs d'encenalls. Espanya s'els hi en fot. I nosaltres, catalans seriosos, patint perquè maltracten Catalunya. Qué no faran amb nosaltres, si la seva "pàtria" l'estomaquen a diari.

No donen la talla. Tenim un mal governant al capdevant d'Espanya. Un altre pèsim gestor al capdevant de Catalunya. I un anodí poca-pena al capdevant de la oposiciò. L'horitzò és gris, molt gris. Tant de bó comenci a lluir el sol per el nordest de la península aviat, i que els raigs s'estenguin una mica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario